Lokacija - Autokamp Filip Sv.Filip i Jakov Hrvatska

Go to content

Lokacija

Karta
Pogled na Kornate

Sv. Filip i Jakov, smješten u Zadarskoj županiji, je slikoviti mali obalni grad koji se u prošlosti razvio oko srednjovjekovne crkve istog imena. Smješten je na obali Pašmanskog kanala i već je godinama odredište brojnih turista koji ga cijene zbog njegovih predivnih plaža, kristalno čistog mora, posebitosti mjesne kuhinje, tradicionalno tople gostoljubivosti i iznad svega, blage mediteranske klime. To je mjesto koje je također poznato po ljetnim vilama i vrtovima zadarskih plemića od kojih je obitelj Borelli još uvijek poznata.
Grad je nekoć bio luka Benediktinskog samostana u Rogovu. Imao je utvrđen opatijski dvor s vlastitom crkvom, podrumom, uljarom i solanama.
Turizam ovog grada potječe iz pedesetih godina dvadesetog stoljeća kad je počeo privlačiti sve više posjetitelja. Stanovnici Sv. Filip i Jakova se uglavnom bave poljoprivredom, vinogradarstvom i turizmom. Mjesto ima predivne plaže s plavim zastavama koje, osim kupanja i sunčanja, nude  brojne sportske i rekreacijske mogućnost kao što su odbojka na plaži, vožnje kajakom i, naravno, igrališta za malu djecu.
Zahvaljujući svom obalnom položaju, grad je razvio izuzetno učinkovitu transportnu mrežu (bus, trajekt, avion) koja povezuje mnoge zanimljive gradove i područja: gradić je smješten samo 4 km od Biograda i 25 km od Zadra. Osim toga, na području se nalaze čak četiri nacionalna parka – Kornati, Krka, Paklenica i Vrana. Uživajte u europskim najnetaknutijim krajolicima jer se u zoni svakodnevno organiziraju nezaboravni dnevni izleti, obilasci i ekskurzije.Ruta
Camping Filip Put Primorja 8a 23207 Sv. Filip i Jakov Hrvatska Telefon 00385 23389 196 OIB: 16511194128
Back to content